Милиони хора използват лесно разбираеми пароли за защита на информация в интернет, установи

...
Милиони хора използват лесно разбираеми пароли за защита на информация в интернет, установи
Коментари Харесай

Киберсигурност 0: Милиони използват 123456 като парола в интернет

Милиони хора използват  елементарно разбираеми пароли  за  защита на информация в интернет , откри английско изследване. Анализът е изработен от Националния център за киберсигурност в Обединеното кралство (NCSC). Според него  123456 е най-широко употребяваната ключова дума при разрушени банкови сметки.
 
Проучването помогна  да се открият пропуските в киберзнанията , които могат да слагат хората в заплаха от употреба и обири.

Според NCSC  хората би трябвало да подредят три инцидентни, само че запаметяващи се думи , с цел да имат мощна ключова дума.
 
За първото си киберпроучване Центърът проучва обществени бази данни за нарушени сметки и електронни адреси, с цел да види  кои думи, изречения и числа са най-често употребявани от потребителите в интернет.

Начело на листата е  123456 , който  се явява ключова дума допълнително от 23 милиона случая. Вторият най-популярен низ, 123456789, не е сложен за разтрошаване, а в челната петица се нареждат  пароли като " password " и 1111111.  Най-често употребяваното име в паролите е Ашли, следвано от Майкъл, Даниел, Джесика и Чарли.
Сред  футболните тимове от висшата британска лига , употребявани като пароли, които могат да се отгатнат елементарно, Ливърпул са " първенци ", следвани от Челси.
 
" Хората, които употребяват добре познати думи или имена за ключова дума, слагат себе си в риск да бъдат хакнати ", сподели доктор Иън Леви, механически шеф на Националния център за киберсигурност в Обединеното кралство. " Никой не би трябвало да пази скъпи данни с нещо, което може да се допусна, като първото им име, обичаният им футболен тим или обичана група ", сподели той.

 

Проучването откри, че 42% от хората чакат да изгубят пари в онлайн машинация и  само 15% декларират, че знаят задоволително, с цел да се защитят онлайн , заяви Би Би Си. Изследователите оповестяват, че по-малко от половината от запитаните консуматори на онлайн услуги са употребявали  уникална, труднодостъпна парола  за главния си имейл акаунт.

Експертът по сигурността Трой Хънт, който поддържа база данни с информация за хакнати сметки, признава, че  изборът на добра ключова дума е " най-големият надзор " , който хората могат да упражнят за онлайн сигурността си. " Позволявайки на хората да знаят кои пароли са необятно употребявани, би трябвало да накараме потребителите да вземат по-добри решения ", безапелационен е той./ Дарик

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 Yann (преди 24 секунди) Рейтинг: 28656 | Одобрение: 12866 На фона на милиардите консуматори и сметки, милионите са под 1%. Това не е нищо изключително. НЕ на Истанбулската Конвенция! Слабите се стремят към ред. Силните владеят хаоса. Напиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР